3 lækre snacks, der hjælper dine høns gennem fældningssæsonen

3 lækre snacks, der hjælper dine høns
gennem fældningssæsonen

Jeg fik noget af et chok, da jeg gik ud i haven, det første år jeg havde høns: Der lå hønsefjer over det hele. Jeg spurgte hønsene, om de var begyndt at gå til stripdans? Det havde de ikke noget kvalificeret svar på, så hønsenørden måtte finde ud af, hvorfor mine damer var i gang med at smide fjertøjet: Fældningssæsonen var åbenbart igang.

Det er et lidt sjovt syn, der møder en, når høns begynder at fælde, nogle fælder nogle fjer lidt af gangen, mens andre vælger nærmest at smide hele fjerdragten på en gang. Hønsene kan til tider se lidt flove ud over at de ser lidt ramponerede ud.

Høns der fælder, gør sig klar til vinterens kulde ved at anlægge nye fjer. Det kræver meget af hønens fysik, derfor går æglægningen også ned i fældningsperioden. Fjer består af hele 80-85% protein, så du kan hjælpe dine høns ved at tilbyde dem nogle ekstra snacks, der giver dem sund protein, så den fine fjerdragt hurtigere kan vende tilbage …

1. Æble med peanutbutter

Udhul æblet i toppen, så der er plads til at smøre peanutbutter i. En særdeles populær snack hos mine høns.

2. Tun

Giv dine høns tun, de vil elske den proteinrige lækkerbisken. 

3. Havregrød med levertran, rosiner og hørfrø

Et par gange om ugen kan du tilbyde hønsene en portion havregrød:

Ingredienser

1 ½ dl havregryn

3 ½ dl vand

1 spsk levertran

1 spsk rosiner

1 spsk hørfrø eller finthakkede valnødder 

Sådan gør du

Mikroovn: Bland havregryn med vand i en lille skål og sæt en tallerken over. Sæt skålen med tallerken i mikroovnen og giv 1 min og 30 sekunder ved højeste effekt. 

Tag skålen ud, fjern tallerkenen og rør rundt i grøden. Læg tallerkenen på igen og sæt skålen tilbage. Giv 1 min og 20 sekunder ved højeste effekt. Skålen kan være ret varm anden gang, så pas på, når den tages ud af mikroen. 

Rør rundt i grøden, der nu er færdig. Hvis grøden er for tyk, tilføjes noget vand. 

Lad grøden køle af til stuetemperatur, inden levertran, rosiner og hørfrø blandes i og serveres for hønsene, der vil sætte stor pris på denne snack på kolde efterårsdage.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på twitter