Den..øhm, "skønne" æggesang: Hvorfor synger din høne, når hun har lagt æg?

Min familie og jeg undrede os en smule i starten da vi fik høns: Hvad var det dog for en sjov lyd, som vores høns lige pludselig kom med ude fra hønsehuset??

Jeg kom straks til at tænke på den berømte operasangerinde fra Tintin, Bianca Castafiore, som kastede glans over alle med sin “skønsang” og måske også skabte lidt irritation i øregangene…

Hvorfor synger hønen æggesang for os?

Der er forskellige teorier om årsagen:

  • Hønen synger, fordi hun er MEGASTOLT over det æg hun har lagt – og det er også en flot præstation!
  • Hun synger for at fortælle resten af flokken, hvor hun er, så de kan finde hinanden
  • Hun synger så rovdyr er opmærksomme på hende, og ikke på æggene, som hun går væk fra

Når man får høns, finder man ud af at høns har mange forskellige, hyggelige lyde, der afspejler forskellige følelser. F.eks. kommer der en lille, hyggelig klukken fra mine høns, når de går rundt i haven og spiser græs, bær og små insekter.

Eller en af dem kan også stå og komme med en vedholdende, fortørnet skræppen, hvis en medhøne er lidt for længe om at forlade favorit-redekassen, hvor der skal lægges et vigtigt æg! Hvis du lytter til dine høns, fortæller de dig mange ting om hvordan de har det.  

Det er svært at sige helt præcist, hvorfor hønen synger, når hun lægger æg, men i vores familie har vi i hvert fald lært at sangen er skøn, fordi det er tegn på at der er friske æg at hente til os alle 🙂

Del på facebook
Del på pinterest
Del på twitter