5 typiske spørgsmål du har, når du skal have høns
Når man overvejer om familien skal have høns, kan der opstå nogle spørgsmål, som det er rart at få svar på:
- Hvor mange høns skal vores familie have?
- Skal vi starte med kyllinger eller høns?
- Hvilken slags høns skal det være?
- Hvor kan vi købe kyllinger eller høns?
- Hvornår er det et godt tidspunkt at købe høns?
Hvor mange høns skal vores familie have?
Hvis I gerne vil begynde et hønsehold med glade og sunde høns, er det en god ide at begynde med minimum tre dyr, da høns er flokdyr, som har brug for flere fæller for at trives.
I kommer også igang med hønsehold på den gode måde, hvis I får 1 høne pr. person i familien, så skulle ægmængden være passende.
Vi har selv seks høns til fire personer, og det giver ekstra friske og lækre æg med orangegule blommer, som naboer, venner og familie er rigtig glade for at få.
En høne lægger æg ca. en gang i døgnet. I forhold til årstidernes skiften, følger æglægningen årstidernes gang; i forår og sommer er hønsene meget flittige til at give æg til hele familien.
Om efteråret er æglægningen mindre, fordi hønsene bruger tid på at skifte fjer, så de er “klædt på” til vinteren. I vinterperioden kan der stadig komme æg, men ikke i samme grad som forår og vinter.
Høns holder denne pause naturligt om vinteren, og har egentlig også fortjent den, når de er så gode æglæggere og rare dyr at omgås – og ikke æglægningsmaskiner 😉
Hvornår er det et godt tidspunkt at købe høns?
Om foråret begynder salg af rugeæg, daggamle kyllinger og hønniker så småt at begynde.
Højsæsonen, hvor der er flest valgmuligheder blandt de forskellige racer, er sommer og efterår.
Det er en god ide er at anskaffe sig hønsehus, foder og andet tilbehør om foråret, så det står fikst og færdigt til familiens første hold fine kyllinger eller høns.